Leírás és Paraméterek
Réztartalmú gombaölő szer.
Házikerti adagolása: 20-30 g / 10 liter permetlé
Hatóanyag: 770 g/kg rézhidroxid (500 g/kg fémréz)
Mikrogranulált réztartalmú gombaölő szer. Magyarországon elsőként megjelent rézhidroxid hatóanyagú termék. Biotermesztésben is engedélyezett készítmény.
Engedélyezett kultúrák:
| Kultúra | Károsító | Dózis | Évi | 
| Alma | Varasodás | 2-3 kg/ha | 10 nap | 
| Tűzelhalás | 3 kg/ha | ||
| Birs | Varasodás | 2-3 kg/ha | 10 nap | 
| Tűzelhalás | 3 kg/ha | ||
| Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | ||
| Burgonya | Alternária | 2-3 kg/ha | 7 nap | 
| Burgonyavész | 2-3 kg/ha | ||
| Cukkini | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 7 nap | 
| Cukorrépa | Cerkospóra | 2,5 kg/ha | 21 nap | 
| Fóma | 2,5 kg/ha | ||
| Ramulária | 2,5 kg/ha | ||
| Cseresznye | Baktériumos betegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Blumeriellás levélfoltosság | 2-3 kg/ha | ||
| Levéllyukacsosodás | 2-3 kg/ha | ||
| Monília | 2-3 kg/ha | ||
| Dió | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Fűszerpaprika | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 7 nap | 
| Kajszi | Baktériumos betegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Monília | 2-3 kg/ha | ||
| Körte | Varasodás | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Tűzelhalás | 3 kg/ha | ||
| Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | ||
| Lencse | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 5 nap | 
| Málna | Vesszőbetegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Mandula | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Meggy | Baktériumos betegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Blumeriellás levélfoltosság | 2-3 kg/ha | ||
| Levéllyukacsosodás | 2-3 kg/ha | ||
| Monília | 2-3 kg/ha | ||
| Mogyoró | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Naspolya | Tűzelhalás | 3 kg/ha | 21 nap | 
| Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | ||
| Őszibarack | Baktériumos betegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Tafrina | 2-3 kg/ha | ||
| Padlizsán | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 7 nap | 
| Paradicsom ipari | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 7 nap | 
| Pritamin paprika | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 7 nap | 
| Szárazbab | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Szárazborsó | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Szelídgesztenye | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Szilva | Baktériumos betegségek | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Levéllyukacsosodás | 2-3 kg/ha | ||
| Monília | 2-3 kg/ha | ||
| Szója | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 5 nap | 
| Szőlő | Peronoszpóra | 2-3 kg/ha | 21 nap | 
| Orbánc | 2-3 kg/ha | ||
| Uborka kordonos | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 5 nap | 
| Zöldbab | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 5 nap | 
| Zöldborsó | Baktériumos és gombabetegségek | 2-3 kg/ha | 5 nap | 
Minden esetben megelőző jelleggel az előrejelzésre alapozva kell kipermetezni, és az időjárástól, fenológiai fázistól függően 7–14 naponként.
Almatermésűekben tűzelhalás ellen 3 kg/ha adagban lemosó permetezéssel. Egyéb betegségek ellen a rézérzékenység figyelembe vételével 2–3 kg/ha. Nem rézérzékeny fázis: a lemosó permetezések ideje és a virágzást megelőző szakasz.
	Zöldségfélékben, hüvelyesekben a kezeléseket a betegségek megjelenése előtt kell elkezdeni, és 5–10 naponként a fertőzés erősségétől és az időjárástól függően ismételni.
	Burgonyában és cukorrépában a sorzáródástól kezdve célszerű megkezdeni a védekezést.
	Szőlőben peronoszpóra ellen virágzás előtt a 20–25 cm-es hajtásállapotnál kell elkezdeni a kezeléseket és a fertőzés erősségétől függően 7–10 naponként ismételni.
	Csonthéjasokban: őszibarackban tafrinás betegség ellen lemosó jelleggel permetezzünk, legkésőbb rügyfakadáskor fejezzük be. A rezes kezeléseket baktériumos ágelhalás ellen lombhulláskor javasolt elvégezni. Szilvában, meggyben, cseresznyében levéllyukacsosodás, moníliás betegség és baktériumos ágelhalások ellen a kezeléseket folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint lehet végezni. Kajsziban a rezes permetezéseket pirosbimbós állapot után már nem javasolt folytatni.
	A nem említett kultúrák (héjas gyümölcsűek, paprika, paradicsom, uborka) esetében is megelőző jelleggel védekezzünk. Házi felhasználás esetén 0,2–0,3 %-os töménységű permetlével (10 l vízhez 20–30 g Champion® WG) dolgozzunk.
Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
         
                     
                     
                     
                     
                    