Leírás és Paraméterek
Réztartalmú gombaölő szer.
Házikerti adagolása: 20-30 g / 10 liter permetlé
Hatóanyag: 770 g/kg rézhidroxid (500 g/kg fémréz)
Mikrogranulált réztartalmú gombaölő szer. Magyarországon elsőként megjelent rézhidroxid hatóanyagú termék. Biotermesztésben is engedélyezett készítmény.
Engedélyezett kultúrák:
|
Kultúra |
Károsító |
Dózis |
Évi |
|
Alma |
Varasodás |
2-3 kg/ha |
10 nap |
|
Tűzelhalás |
3 kg/ha |
||
|
Birs |
Varasodás |
2-3 kg/ha |
10 nap |
|
Tűzelhalás |
3 kg/ha |
||
|
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
||
|
Burgonya |
Alternária |
2-3 kg/ha |
7 nap |
|
Burgonyavész |
2-3 kg/ha |
||
|
Cukkini |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
7 nap |
|
Cukorrépa |
Cerkospóra |
2,5 kg/ha |
21 nap |
|
Fóma |
2,5 kg/ha |
||
|
Ramulária |
2,5 kg/ha |
||
|
Cseresznye |
Baktériumos betegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Blumeriellás levélfoltosság |
2-3 kg/ha |
||
|
Levéllyukacsosodás |
2-3 kg/ha |
||
|
Monília |
2-3 kg/ha |
||
|
Dió |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Fűszerpaprika |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
7 nap |
|
Kajszi |
Baktériumos betegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Monília |
2-3 kg/ha |
||
|
Körte |
Varasodás |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Tűzelhalás |
3 kg/ha |
||
|
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
||
|
Lencse |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
5 nap |
|
Málna |
Vesszőbetegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Mandula |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Meggy |
Baktériumos betegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Blumeriellás levélfoltosság |
2-3 kg/ha |
||
|
Levéllyukacsosodás |
2-3 kg/ha |
||
|
Monília |
2-3 kg/ha |
||
|
Mogyoró |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Naspolya |
Tűzelhalás |
3 kg/ha |
21 nap |
|
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
||
|
Őszibarack |
Baktériumos betegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Tafrina |
2-3 kg/ha |
||
|
Padlizsán |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
7 nap |
|
Paradicsom ipari |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
7 nap |
|
Pritamin paprika |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
7 nap |
|
Szárazbab |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Szárazborsó |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Szelídgesztenye |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Szilva |
Baktériumos betegségek |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Levéllyukacsosodás |
2-3 kg/ha |
||
|
Monília |
2-3 kg/ha |
||
|
Szója |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
5 nap |
|
Szőlő |
Peronoszpóra |
2-3 kg/ha |
21 nap |
|
Orbánc |
2-3 kg/ha |
||
|
Uborka kordonos |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
5 nap |
|
Zöldbab |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
5 nap |
|
Zöldborsó |
Baktériumos és gombabetegségek |
2-3 kg/ha |
5 nap |
Minden esetben megelőző jelleggel az előrejelzésre alapozva kell kipermetezni, és az időjárástól, fenológiai fázistól függően 7–14 naponként.
Almatermésűekben tűzelhalás ellen 3 kg/ha adagban lemosó permetezéssel. Egyéb betegségek ellen a rézérzékenység figyelembe vételével 2–3 kg/ha. Nem rézérzékeny fázis: a lemosó permetezések ideje és a virágzást megelőző szakasz.
Zöldségfélékben, hüvelyesekben a kezeléseket a betegségek megjelenése előtt kell elkezdeni, és 5–10 naponként a fertőzés erősségétől és az időjárástól függően ismételni.
Burgonyában és cukorrépában a sorzáródástól kezdve célszerű megkezdeni a védekezést.
Szőlőben peronoszpóra ellen virágzás előtt a 20–25 cm-es hajtásállapotnál kell elkezdeni a kezeléseket és a fertőzés erősségétől függően 7–10 naponként ismételni.
Csonthéjasokban: őszibarackban tafrinás betegség ellen lemosó jelleggel permetezzünk, legkésőbb rügyfakadáskor fejezzük be. A rezes kezeléseket baktériumos ágelhalás ellen lombhulláskor javasolt elvégezni. Szilvában, meggyben, cseresznyében levéllyukacsosodás, moníliás betegség és baktériumos ágelhalások ellen a kezeléseket folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint lehet végezni. Kajsziban a rezes permetezéseket pirosbimbós állapot után már nem javasolt folytatni.
A nem említett kultúrák (héjas gyümölcsűek, paprika, paradicsom, uborka) esetében is megelőző jelleggel védekezzünk. Házi felhasználás esetén 0,2–0,3 %-os töménységű permetlével (10 l vízhez 20–30 g Champion® WG) dolgozzunk.
Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!