A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Tojáskeltető gép automata C5-FHP-A
52.990 Ft (41.724 Ft + ÁFA)

Tojáskeltető gép automata C5-FHP-A

52.990 Ft (41.724 Ft + ÁFA)
Gyártó cikkszám: C5-FHP-A
Cikkszám: KG2540
Átlagos értékelés: (1)
Gyártó: PGép
Várható szállítás: 2024. július 17.

Leírás és Paraméterek

Tojásférőhelyek száma: kb. 50 db
Hőmérséklet állítható: igen
Hőmérséklet kijelző: van
Páratartalom mérő: van
Forgató rács (tyúktojáshoz): van
Automata forgatómű: van

Keltetőgép egyéni gazdaságoknak. A keltetés hőmérséklete 37°C és 39°C között állítható. A csomag tartalmazza a használati útmutatót.

A C5 tojáskeltető egyéni gazdaságoknak készült, háziszárnyasok tojásainak keltetéséhez. A tojásokat egy rétegben kell elhelyezni, a készülék alsó részének rácsán. Keltethető tojásfajták: tyúk, pulyka, liba, kacsa, fogoly, fürj, pézsmaréce.

A készüléktest műanyagból van, de ennek ellenére jól tartja a hőt, ezért megőrzi a keltetéshez kellő hőmérsékletet. A készülék belsejében a melegítést egy elektromos ellenállás, a légkeverést pedig egy ventilátor hajtja végre. A hőmérséklet ellenőrzését egy áramkör biztosítja. A ventilátoron kívül a készüléktesten levő nyílások is segítenek abban, hogy a belső levegő lassan és folyamatosan cserélődjön – így marad friss a levegő a keltetési térben.

A keltetés hőmérséklete a gyári beállítás szerint 37,8°C és 38,5°C között mozog. Ez az optimális hőmérséklet a legtöbb háziszárnyas keltetéséhez. A készülék vezérlőegységén van egy kis csavar, amivel változtatni lehet a gyári beállításon, 37°C és 39°C között.

A keltetéshez szükséges páratartalmat vízzel érjük el, amit a készülék aljában elhelyezkedő bemélyedésekbe kell önteni. A vizet a keltetés során cserélni kell, amihez ki kell nyitni a keltetőt, vagyis le kell venni a felső részt. A páratartalom a keltetés során 60% és 85% között mozog, attól függően, hogy melyik bemélyedésekbe töltjük a vizet.

Ha a forgatóműket kivesszük, akkor maximum: kb. 60 db tyúktojás, vagy kb. 42 db pulykatojás, vagy kb. 50 db kacsatojás, vagy kb. 30 db libatojás fér el. Ezek a mennyiségek nem teljesen pontosak, függenek a tojások méretétől is.
A gyári forgatórácson 41 hely van tyúktojásnak.

További tulajdonságok:

  • A készülék súlya 2,8 kg
  • Szükséges elektromos hálózat: 230 V, 50 Hz
  • Fogyasztás: 0,023 Kwh (kilowattóra) 20 fokos külső hőmérséklet és átlagos használat esetén.

Tanácsok a keltetéshez:

  • Csak az erre megfelelő tojásokat szabad keltetni.
  • Ellenőrizni kell a váz tetejének helyes zárolását, az elektromos hálózat, a motor és az ellenállás megfelelő működését, a tojás-rács hőmérsékletét (37ºC és 39ºC között legyen), a víz jelenlétét a készülék aljában.
  • Forgatni kell a tojásokat, legalább naponta kétszer, a meghatározott időközökben (a keltetés első és utolsó két napjaiban a tojásokat nem forgatjuk).
  • Ha a keltetési határidő lejárta után még van meleg tojás, a keltetést meg kell hosszabbítani.
  • A használati útmutatóban foglaltakat betartva a keltetési arány minimum 60%.

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
2019. 01. 25. -