A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Csak a GLS-sel szállítunk.
Nincs üzletünk más településen, csak BAJÁN.
Menü
+ 36 79/427-832

Tojáskeltető gép emeletes, automata C5x2-FHP-A

Ár:
67.990 Ft (53.535 Ft + ÁFA)
Gyártó cikkszám: C5x2-FHP-A
Gyártó: PGép
Cikkszám: KG2543

Leírás és Paraméterek

Tojásférőhelyek száma: 82 db
Hőmérséklet állítható: igen
Hőmérséklet kijelző: van
Páratartalom mérő: van
Forgató rács (tyúktojáshoz): van
Automata forgatómű: van

Keltetőgép egyéni gazdaságoknak. Ez egy „dupla” keltető, vagyis a tojásokat két rétegben kell elhelyezni, a készülékben található forgatóműkben (gyakorlatilag kétszer annyi tojáshely van benne). A Cleo 5x2FHP-A automata modell mindhárom kiegészítő funkcióval rendelkezik: páramérős, hőmérséklet-kijelzős, és forgatómű is jár hozzá, amit egy mechanizmus 4 óránként teljesen körbeforgat, így szinte teljesen automatizálja a keltetést. Ez a forgatómű tyúktojásokhoz való és kivehető – ha kivesszük, a készülék alsó rácsán akár más tojásfajta is keltethető. Keltethető tojásfajták: tyúk, pulyka, liba, kacsa, fogoly, fürj, pézsmaréce. A keltetés hőmérséklete 37°C és 39°C között állítható. A csomag tartalmazza a használati útmutatót.

A készüléktest műanyagból van, de ennek ellenére jól tartja a hőt, ezért megőrzi a keltetéshez kellő hőmérsékletet. A készülék belsejében a melegítést egy elektromos ellenállás, a légkeverést pedig egy ventilátor hajtja végre. A hőmérséklet ellenőrzését egy áramkör biztosítja. A ventilátoron kívül a készüléktesten levő nyílások is segítenek abban, hogy a belső levegő lassan és folyamatosan cserélődjön – így marad friss a levegő a keltetési térben.

A keltetés hőmérséklete a gyári beállítás szerint 37,8°C és 38,5°C között mozog. Ez az optimális hőmérséklet a legtöbb háziszárnyas keltetéséhez. A készülék vezérlőegységén van egy kis csavar, amivel változtatni lehet a gyári beállításon, 37°C és 39°C között.

A keltetéshez szükséges páratartalmat vízzel érjük el, amit a készülék aljában elhelyezkedő bemélyedésekbe kell önteni. A vizet a keltetés során cserélni kell, amihez ki kell nyitni a keltetőt, vagyis le kell venni a felső részt. A páratartalom a keltetés során 60% és 85% között mozog, attól függően, hogy melyik bemélyedésekbe töltjük a vizet.

A két szint két forgatóműjén 2 × 41 db, összesen 82 db tyúktojás hely van. Ha a forgatóműket kivesszük, akkor maximum: kb. 120 db tyúktojás, vagy kb. 84 db pulykatojás, vagy kb. 100 db kacsatojás, vagy kb. 60 db libatojás fér a készülékbe. Ezek a mennyiségek nem teljesen pontosak, mert függenek a tojások méretétől is.
A gyári forgatórácsokon 2x41=82 hely van tyúktojásnak.

További tulajdonságok:

  • A készülék súlya 4 kg
  • Szükséges elektromos hálózat: 230 V, 50 Hz
  • Fogyasztás: 0,023 Kwh (kilowattóra) 20 fokos külső hőmérséklet és átlagos használat esetén.

Tanácsok a keltetéshez:

  • Csak az erre megfelelő tojásokat szabad keltetni.
  • Ellenőrizni kell a váz tetejének helyes zárolását, az elektromos hálózat, a motor és az ellenállás megfelelő működését, a tojás-rács hőmérsékletét (37ºC és 39ºC között legyen), a víz jelenlétét a készülék aljában.
  • Forgatni kell a tojásokat, legalább naponta kétszer, a meghatározott időközökben (a keltetés első és utolsó két napjaiban a tojásokat nem forgatjuk).
  • Ha a keltetési határidő lejárta után még van meleg tojás, a keltetést meg kell hosszabbítani.
  • A használati útmutatóban foglaltakat betartva a keltetési arány minimum 60%.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!