A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Delan Pro
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Delan Pro

0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1280
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: BASF

Leírás és Paraméterek

Varasodás és peronoszpóra elleni készítmény.
Alma, birs, körte, szőlő és néhány csonthéjas betegség ellen.

Adagolása: 25 ml / 10 liter

Hatóanyag: 125 g/l ditianon + 561 g/l kálium-foszfonát

Miért a(z) DELAN® PRO?

Delan® Pro – foszforossav ditianonnal megerősítve

A Delan® Pro egyik alappillére a külső védelmet biztosító kontakt ditianon, a másik összetevője pedig a fungicid és immunizáló hatással egyaránt rendelkező, belső védelmet biztosító szisztemikus kálium-foszfonát, amely a legtöbb felszívódó peszticidmolekulánál gyorsabban szállítódik a növényben. A készítmény formulációját a Delan® 700 WG-nél megszokottól eltérően vízben diszpergálható granulátum (WG) cseréltük. Ebben a folyadékban jóval finomabbak a hatóanyagszemcsék, eloszlásuk pedig sokkal egyenletesebb, ezáltal a ditianon könnyebben oldódik, és jobban hasznosul. Stabilitását kémhatáscsökkentő adalékanyag hozzáadásával növeltük meg. Mindemellett a Delan® Pro megőrizte a Delan® 700 WG-nél megszokott kiváló esőállóságot, hatását elődjéhez hasonlóan alacsony hőmérsékleten is kifejti.

Alma

A varasodás elleni védekezés alapját jelentő, jól ismert ditianon hatóanyagunk 50 éve szolgálja az almatermesztőket. Ezidő alatt számtalan formulációs váltáson esett át. 2017-től megújult, immár folyékony (SC) formulációban érhető el egy foszforossavas megerősítéssel, mely 10%-os hatékonyság növelést jelent a Delan® 700-hoz képest. A Delan® Pro motorja továbbra is a megbízható ditianon maradt, a kerekeket azonban 21. századira cseréltük, mely a mobilis foszforossav lett.

Varasodás ellen önállóan kijuttatva 2,5 l/ha dózisban javasoljuk használni, ebben az esetben a kipermetezett ditianon hatóanyag-mennyisége körülbelül 0,45 kg Delan® 700 WG-nek felel meg, azonban 2,5 l/ha Delan® Pro még a Delan® 700 WG 0,5 kg/ha-os dózisának hatékonyságát is jelentősen felülmúlja.

Szőlő

A peronoszpóra és feketerothadás elleni védelemben forradalmi áttörést jelentett a Delan® Pro bevezetése. Mivel a ditianon önmagában több ponton avatkozik be a peronoszpóra gomba életfolyamataiba, ezért a rezisztencia kockázat kialakulása minimális. A foszforossav egyrészt erős közvetlen fungicid hatással rendelkezik, másrészt közvetett immunizáló hatásának köszönhetően a ditianont tovább erősíti. Mindezekhez az előnyökhöz hozzáadódik a foszforrossav rendkívüli mobilitása a növényen belül, így nem csak a fürtöt, hanem a friss növekményt is kimagasló védelemben részesíti.

A Delan® Pro-ra alapozott technológia:

  • rezisztenciakockázat szempontjából védett,
  • kimagasló preventív hatékonysággal és hosszan tartó hatással rendelkezik,
  • az 1,8–3,0 l/ha-os dózisával a legpontosabban és egyben költséghatékonyan tudunk az aktuális peronoszpórafertőzési nyomáshoz igazodni.

A ditianon ötven éve megbízható védelmet nyújt a varasodással szemben az almában és peronoszpóra ellen szőlőben. A foszforossav a felszívódó hatóanyagok közül az egyik legmobilisabb, így eljut az aktívan növő friss növekményekbe is. 

Szakmérnök ajánlása

Delan PRO WG forradalmi áttörést jelent a Delan 700 WG elődjéhez képest.
Eddig, mint kontakt hatóanyagot tartottuk számon, a foszforossavas megerősítéssel azonban egy szinttel feljebb lépett.
A foszforossav közvetlen fungicid hatásán túlmenően a kijuttatást követően stimulálja a növény patogén felismerő receptorait (túlérzékenységi reakció), ezáltal intenzív cellulóz, lignin szintézist vált ki és durvítja a levélszövetet illetve a gyümölcs vagy fürt felszínét. A dianon három ponton gátolja a gomba működését: a gomba oxidatív stressz elleni védekezési mechanizmusát blokkolja, a gomba mitokondriumában a Krebs-ciklust szétkapcsolja és az energiatermelő és lebontó folyamatokat egyaránt gátolja (glikolízis, pentóz foszfát anyagcsereút). A varasodás és peronoszpóra ellen hatóanyagok közül jó esőállóságával és kiváló hatékonyságával magasodik ki. A dianon tetőcserépszerűen fedi a levéllemezt és a gyümölcsöt vagy fürtöt. Tartsuk szem elő, hogy minden esetben a fertőzés bekövetkezte elő preventíven juttassuk ki, így aknázhatjuk ki igazán a foszforossav és dianon együttes hatását.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.