A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Szódabikarbóna 1 kg
899 Ft (708 Ft + ÁFA)

Szódabikarbóna 1 kg

899 Ft (708 Ft + ÁFA)
Cikkszám: ALGY3303
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. július 25.

Leírás és Paraméterek

A szódabikarbóna (NaHCO3) gyengén lúgos, meleg vízben jól oldódó anyag.
Jó nedvszívó, zsíroldó és szagtalanító hatású, a környezetre ártalmatlan.
Kevésbé lúgos mint a mosószóda, és jobban oldódik a vízben.

Felhasználás: Készíts tömény, meleg vizes oldatot, vagy kis vízzel pépet, majd kend be a tisztítandó felületet, ezután hagyd állni, szükség szerint súrold a felületet. Makacs szennyeződések tisztítására spriccelős flakonban feloldhatjuk, és közvetlenül a felületre fújhatjuk.

Leégett étel maradványait eltüntethetjük, ha az edényben kevés vízbe kevert szódabikarbónát forralunk. Miután kihűlt, az edényt könnyedén kitisztíthatjuk.

A kávé- és teafoltot nedves szivacsra szórt szódabikarbónával könnyen eltávolíthatjuk.

A csempére tapadt makacs szennyeződéseket nedves rongyra szórt szódabikarbónával dörzsölhetjük le.

A sütő kitisztításához szódabikarbóna és víz keverékéből készítsünk pasztát, kenjük a még forró sütő belsejére. Amikor megszáradt, tisztítsuk ki forró vízzel és kefével. Végül töröljük ki a sütőt egy púpos kanál szódabikarbóna és egy csésze víz keverékével.

Növényvédelmi célú felhasználása a NEBIH ajánlása szerint:

Szódabikarbóna felhasználási feltételei:
A készítmény: szódabikarbóna por vagy vizes oldat formában
Rendeltetés: gombaölő és mohairtó hatású szer.
Felhasználási technológia:
Oldatban történő alkalmazás:
Zöldségfélékben, bogyósokban, dísznövényekben, szabadföldi és hajtatott körülmények között lisztharmatok (Podosphaera spp., Oidium spp.) ellen a szódabikarbóna 0,33-1%-os oldatából (33-100 g/10 liter víz) hektáronként 300-600 l-t szükséges kijuttatni.
A kezeléseket 1-8 alkalommal, minimum 10 napos permetezési időközök beiktatásával a növények kétleveles fejlettségi állapotától (BBCH12) a teljes érésig (BBCH89) lehet elvégezni.
A 0,9%-os illetve 1%-os oldatból hektáronként legfeljebb 500 liter juttatható ki.
A különböző kultúrák eltérő érzékenységet mutatnak a szódabikarbónára. A káros hatás elkerülése érdekében a felhasználás előtt próbapermetezés elvégzése javasolt.
Szőlőben (Vitis vinifera) lisztharmat (Erysiphe necator) ellen hektáronként 2,5-5,0 kg szódabikarbóna 200-600 l permetlémennyiség felhasználásával juttatható ki (25-50 g/100 m2 2-6 l vízben feloldva). A permetlé töménysége minimum 0,42% maximum 2% lehet. A kezeléseket 1-8 alkalommal, minimum 10 napos permetezési időközök beiktatásával a szőlő második levelének kiterülésétől (BBCH12) a fogyasztásra érettségig (BBCH89) lehet elvégezni. A dózist és a permetlé mennyiségét a lombtömeg nagyságához kell igazítani. Az 1%-nál töményebb oldat növénykárosító hatású lehet. Próbapermetezés elvégzése javasolt.
Almában (Malus silvestris) ventúriás varasodás (Venturia inaequalis) ellen hektáronként 2,5-5,0 kg szódabikarbóna 500-1000 l permetlémennyiség felhasználásával juttatható ki (25-50 g/100 m2 5-10 l vízben feloldva). A permetlé töménysége minimum 0,5% maximum 1% lehet. A kezeléseket 1-8 alkalommal, minimum 10 napos permetezési időközök beiktatásával az alma első leveleinek kiterülésétől (BBCH12) a fajtára jellemző színeződés kialakulásáig (BBCH85) lehet elvégezni. A dózist és a permetlé mennyiségét a lombtömeg nagyságához kell igazítani. Az 1%-os oldat növénykárosító hatású lehet. Próbapermetezés elvégzése javasolt.
Gyümölcsfélék (narancsfélék, cseresznye, meggy, almafélék, papaya) tárolási betegségei ellen (kék- és zöldpenészek Penicillium italicum, P. digitatum) a szódabikarbóna 1-4%-os oldata használható fel. A leszüretelt gyümölcsöket az oldatba történő bemártással, vagy felületi permetezéssel szükséges kezelni 1-2 alkalommal, a kezelések között minimum 10 nap szünetet tartva.
Por alakban történő felhasználás:
Cserepes növényeknél mohák (pl. Lunularia cruciata) telepeinek és spóratartóinak irtására használható. A kultúrnövények kelését követően a szódabikarbóna port közvetlenül szórjuk a mohatelepekre a nyár végétől terjedő időszakban (ősz és tél). A felhasználás csak hajtatott körülmények között ajánlott maximum 1,2 kg/100 m2 mennyiségben. A dísznövények károsodásának elkerülése érdekében először egy kisebb területen elvégzett próbakezelés javasolt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.