Leírás és Paraméterek
CUKOR ÉS ALKOHOL SZÁZALÉK MÉRŐ MŰSZER „ REFRAKTOMÉTER 0-40 BRIX CUKOR ÉS ATC 0- 25 ALKOHOL.
KÉZI REFRAKTOMÉTER: 0 - 40 BRIX % mérésére automatikus hőmérséklet kompenzációval (ATC). A refraktométer alkohol skáláján látható érték - kiszámított adat.
Azt mutatja, hogy az adott cukortartalmú mustból vagy cefréből milyen alkohol tartalmú ital lesz érés után.
A kézi műszer segítségével lehetősége nyílik a CUKOR ÉS ALKOHOL tartalmú folyadék ( gyümölcs ital, must, szesz, cefre stb...) alkohol vagy cukor százalék fokának mérésére.
Használata: A mérni kívánt állagból a csomag tartalmában található műanyag pipetta segítségével helyezzünk fel a műszer prizma felületére kb. 2 cseppet.
A cseppeket úgy helyezzük fel, hogy a helyiségben, ahol a tesztet végezzük, kb. 20 C legyen. Ha felkentük a prizmafelületre a mérni kívánt folyadékot, akkor a fedelet lég – és buborékmentesen zárjuk rá a prizmára. Kb. 10 másodperc múlva nézzünk bele a kukkolóba, az élességet állítsuk be szemünknek megfelelően, majd olvassuk le a mért eredményt.
A kukkoló lencsén át 2 db mérőskálát látunk. Bal oldalt BRIX 0 – 40 cukor skálát, jobb oldalt ATC 0-25 alkohol skálát látjuk. A kék felület skála magassága a mért fokig fehéredik.
Ezzel a refraktométerrel megmérheti a cukortartalmat ( BRIX %) nagyon sok termékben:
- szőlőben, mustban ( a másik skálán látja a borban várható alkohol szintet);
- cefrében ( és egyből megkapja a pálinkában várható alkohol szintet);
- dinnyében, bodzában, málnában, gyümölcsökben, gyümölcs-levekben;
- cukros oldatokban;
- kalibrálható más vizes oldatokra és használható minőség ellenőrzésre
1Brix%=1g cukor 100g lében
Pontosság: 0,2 BRIX%
Mérési tartomány: 0-40 BRIX% cukortartalom
Kiszámított paraméter: alkohol térfogat % ( ha a teljes cukortartalom alkohollá válik ) 0- 25%
Vélemények







