A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Feromoncsapda Reagron, Barackmoly alapcsapda
3.790 Ft (2.984 Ft + ÁFA)

Feromoncsapda Reagron, Barackmoly alapcsapda

3.790 Ft (2.984 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1269
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. július 17.

Leírás és Paraméterek

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer

Barackmoly (Anarsia lineatella)
Magyarországon rendszeresen előforduló, többnyire háromnemzedékes kártevő.

Tápnövénye:
Kajszi- és őszibarack, nektarin, mandula

Kártétele:
A hernyó a fakadó rügyeket, majd hajtásokat károsítja, belülről kirágva. A további nemzedékek lárvái már a gyümölcsöt támadják meg. Egy hernyó általában egy gyümölcsöt károsít.

Életmódja:
A fiatal lárvák a fa kérgében telelnek át. A kifejlett hernyó a károsított hajtás belsejében vagy elszáradt összeszőtt levelek között bábozódik. Az első nemzedék rajzása évjárattól és az időjárástól függően általában május végén kezdődik. A második nemzedék repülése július közepétől várható, a harmadik pedig augusztus végén rajzik. A lepkék a tojásaikat a levél erek mélyedéseibe és a gyümölcsre rakják le.

Tanácsok a védekezéshez:
A védekezést a rajzáskezdettől számított három hét múlva, illetve a tömeges rajzást követő 7-10 nap elteltével, a lárvák tömeges kikelésekor célszerű megkezdeni. A védekezés a rajzáscsúcs és a hernyók tömeges kikelése időszakában igazán hatékony. 

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése május első felében célszerű. A diszpenzereket és a ragasztós lapokat kb. 6 hetente cserélje, lehetőleg ne az ábra szerinti várható rajzáscsúcs közelében. 

Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben kiskertekben néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrolálható, így kímélhetjük környezetünket.

Képek és termékleírás forrása: www.reagron.hu

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.