A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Csak a GLS-sel szállítunk.
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Feromoncsapda Reagron, Barackmoly alapcsapda
3.790 Ft (2.984 Ft + ÁFA)

Feromoncsapda Reagron, Barackmoly alapcsapda

3.790 Ft (2.984 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1269

Leírás és Paraméterek

A csomag tartalmaz: 1 db tető, 1 db ragasztós alj, 1db diszpenzer

Barackmoly (Anarsia lineatella)
Magyarországon rendszeresen előforduló, többnyire háromnemzedékes kártevő.

Tápnövénye:
Kajszi- és őszibarack, nektarin, mandula

Kártétele:
A hernyó a fakadó rügyeket, majd hajtásokat károsítja, belülről kirágva. A további nemzedékek lárvái már a gyümölcsöt támadják meg. Egy hernyó általában egy gyümölcsöt károsít.

Életmódja:
A fiatal lárvák a fa kérgében telelnek át. A kifejlett hernyó a károsított hajtás belsejében vagy elszáradt összeszőtt levelek között bábozódik. Az első nemzedék rajzása évjárattól és az időjárástól függően általában május végén kezdődik. A második nemzedék repülése július közepétől várható, a harmadik pedig augusztus végén rajzik. A lepkék a tojásaikat a levél erek mélyedéseibe és a gyümölcsre rakják le.

Tanácsok a védekezéshez:
A védekezést a rajzáskezdettől számított három hét múlva, illetve a tömeges rajzást követő 7-10 nap elteltével, a lárvák tömeges kikelésekor célszerű megkezdeni. A védekezés a rajzáscsúcs és a hernyók tömeges kikelése időszakában igazán hatékony. 

Feromon csapdák kihelyezése:
Csapdák kihelyezése május első felében célszerű. A diszpenzereket és a ragasztós lapokat kb. 6 hetente cserélje, lehetőleg ne az ábra szerinti várható rajzáscsúcs közelében. 

Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben kiskertekben néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrolálható, így kímélhetjük környezetünket.

Képek és termékleírás forrása: www.reagron.hu

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.