A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Törzsoldat 5% 1 liter
650 Ft (512 Ft + ÁFA)

Törzsoldat 5% 1 liter

650 Ft (512 Ft + ÁFA)
Gyártó: Unikén
Cikkszám: BORA345
Várható szállítás: 2024. május 28.

Leírás és Paraméterek

Összetevői: 95% víz, 5% SO2 / kéndioxid /

Az anyag leírása: Mivel a kéndioxid gáz, a kálium-metabiszulfit – közismert nevén a borkén -, tiszta, 100%-os homogén változata, így a Törzsoldat – a kéndioxid gáznak a vizes oldata – tökéletes helyettesítője mind a borkénnek, mind pedig a kénspraynek. További előnye a kéndioxiddal és a kénsprayvel szemben, hogy könnyen adagolható, míg a borkénnel szemben, az az előnye, hogy a borkénben levő kálium bevitele a borba nem kívánatos. Az is igaz ugyan, hogy a bor számára a törzsoldatban levő víz bevitele sem kívánatos, ám a víz bevitele még mindig kisebb probléma, mint a káliumé.

Felhasználása: Általános élelmiszeripari tartósítószer, 5%-os / 50g/l / kéntartalmú oldat. Tradicionális kénező szer a borászatban, mely segít az oxidációs sokk /például a barnatörés okozója/ megelőzésében, akadályozza a mikrobiológiai összetevők elszaporodását. A törzsoldat rendkívül illékony anyag, használat után azonnal zárja vissza. Felrázni szükségtelen, sőt ha a palack felbontás előtt nem volt mozgatva, akkor kevesebbet veszít a hatóanyagából.

Alkalmazása és adagolása must és bor kénezésekor: A szükséges mennyiségű törzsoldatot adjuk közvetlenül a musthoz, vagy a borhoz folyamatos keverés mellett: -egészséges, édes musthoz : 1 dl / hl -kissé rothadt termés esetén : 1,5 dl / hl -rothadt termés esetén : 2 dl / hl -friss musthoz szállításkor : 3 dl / hl -borok gyenge kénezésekor : 1 dl / hl -borok közepes kénezésekor : 2 dl / hl -borok erős kénezésekor : 3 dl / hlBornál átlagos, egyszeri adagja 1-2 dl / hl havonta, kéthavonta. Ez a mennyiség 50 mg / l-rel emeli a bor szabad kénessav szintjét. Lehetőleg laborvizsgálattal állapítsuk meg a bor szabad kénessav szintjét a kénezés előtt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.