A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Feromoncsapda Reagron, Nyerges szőlőmoly alapcsapda
3.390 Ft (2.669 Ft + ÁFA)

Feromoncsapda Reagron, Nyerges szőlőmoly alapcsapda

3.390 Ft (2.669 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1317

Leírás és Paraméterek

Nyerges szőlőmoly

(Eupoecilia ambiguella)

Magyarországon évente két nemzedéke fejlődik. Inkább a nedvesebb, hűvösebb klimatikus viszonyokat kedveli.

Tápnövénye:

Szőlő, esetenként ribiszke

Kártétele:

Az első nemzedék hernyói a fürtök egyes részeit összeszőve a bimbókat, bogyókezdeményeket pusztítják el, így a fürt egyes részeinek teljes elhalását okozhatják. A második nemzedék lárvái a még zöld bogyók belsejét rágják ki. A megrágott bogyók utat nyitnak a botritiszes rothadáshoz.

Életmódja:

Szövedékes gubóban, báb alakban telel át a tőkefejen, karórepedésekben. Az első nemzedék rajzása évjárattól és az időjárástól függően május elejétől június közepéig repül. A második nemzedék július első felétől augusztus közepéig rajzik. A lepkék a tojásokat többnyire a fürtökre rakják le. A hernyó teste vörösesbarna, a feje sötétbarna, így jól megkülönböztethető a tarka szőlőmoly lárvájától.

Tanácsok a védekezéshez:

Ha a feromonos csapdák nagy számban fogják be, különösen az első nemzedék példányait, az irtószeres védekezés eldöntéséhez az első hernyók kikelése – május közepe és július vége -, ad választ. A vegyszeres védekezés a fürtök kezelésével a rajzáscsúcs és a hernyók tömeges kikelése időszakában igazán hatékony.Az eredményes védekezés érdekében a tarka szőlőmoly feromoncsapdás megfigyeléséről és a védekezés összehangolásáról is gondoskodni kell.

Feromon csapdák kihelyezése:

Csapdák kihelyezése április végén. A diszpenzereket és a ragasztós lapokat a második rajzás előtt cserélje.

Ellenőrizze a csapdákat heti két alkalommal. Számolja össze az adott időszakban befogott molyok számát és jegyezze fel. Az adatokból látható a rajzásdinamika és meghatározható a beavatkozás ideje. Ha a csapda kevés molyt fog be a tapasztalati rajzáscsúcsok idején is, az kis fertőzöttségre utal. Ilyen esetben kiskertekben területen néhány további csapda kihelyezésével a molyok befoghatók és a populáció permetezés nélkül is kontrollálható, így kímélhetjük környezetünket.​

Fontos! A fenti termék egészségvédelmi és higiéniai terméknek minősül. Amennyiben a csomagolás felbontásra került, vagy a kipróbálás jelei látszódnak a terméken, úgy a 14 napos elállási jog érvényét veszíti a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése alapján.

Képek és termékleírás forrása: www.reagron.hu

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.