A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Csak a GLS-sel szállítunk.
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Wuxal Super Balkon 1 liter
3.690 Ft (2.906 Ft + ÁFA)

Wuxal Super Balkon 1 liter

3.690 Ft (2.906 Ft + ÁFA)
Gyártó: Kwizda
Cikkszám: TAEG3287

Leírás és Paraméterek

Tápanyagban kiemelkedően gazdag megoldás az igényes virágzó növények eredményes ellátására az otthonában.

Alkalmazása:

Levélre permetezve és talajon át öntöző vízbe adagolva kiválóan alkalmazható tápoldat a balkon növények tápeleminek utánpótlására.
A virágos növényeink megújuló virágkoronájainak kineveléséhez a talajból magas hatóanyag tartalomra és könnyen feltáródó speciális összetételű folyamatos tápelem szolgáltatásra van szükségük. A dísznövények állandó generatív állapotuk és az erőteljes gyors növekedési szakaszuk nagyon energia igényes folyamat. A balkonládák virágföldjeinek ásványi
anyag szolgáltató képessége véges, gyorsan elhasználódik, ezért nem képesek a teljes nyári vegetációt hosszasan kiszolgálni.

A talajból kiürülő tápanyag hiány először az alsóbb levelek sárgulásában mutatkozik meg később a fiatal levelek kifakulnak, az új hajtások deformálódnak, a virágzat visszafejlődik. A Wuxal® Super Balkon rendszeres alkalmazásával kiküszöbölhetőek a hiánytünetek megjelenései és biztosítható a virágos növények teljes specifikus ásványi anyag szükséglete.

A tápoldat kiemelkedően magas arányban tartalmazza a balkonnövények ideális makro-, mezo és mikroelem igényét, felvehető formában. A tápelemekkel jól ellátott virágos növények erőteljes gyökérzetet, vitális levélzetet és egész nyáron díszlő virágzatot fejlesztenek!

Hatásmechanizmus

A növények szervezetét felépítő szükséges makroelemek alapvető összetevői: a nitrogén a hajtásnövekedés és levélzet kialakulásáért felelős, a foszfor a gyökérzet és virágzat, termés fejlődését biztosítja, a kálium pedig a stresszálóságot és a betegségekkel szembeni ellenállóságot fokozza, elősegíti a helyes vízgazdálkodást. A mikroelemek: vas, bór, cink, mangán, réz, molibdén a növények bizonyos életciklusaiban és életfolyamataiban nagy jelentőségűek. A vas és a mangán a virágos növények szempontjából a meghatározó a mikroelemek közül.

Gyakorlati tanács:

Balkonnövényeink táplálására adjunk 10 liter vízhez 10–20 ml anyagot fél/egy kupaknyit, 0,1–0,2-os oldatot készítsünk. A virágok beültetése után 2 héttel kezdjük el a kezeléseket és heti rendszerességgel folytassuk. Amikor a növény virágzási fázisba ered a kezelések heti két alkalomra is növelhetőek. A megadott dózisokat ne lépjük túl. A tápoldatot a félig vízzel megtöltött edényzetbe adagoljuk, majd töltsük fel a kívántak szerint. Levélzetre permetezve +5 °C és +25 °C fok között
javasoljuk lehetőleg a reggeli vagy esti órákban kijuttatni. Beöntözve a kezelést az esti órákra helyezzük, nehogy a hideg víz stressz leállítsa az elemek felvételét illetve a forró talaj megfőzze a hajszál gyökérzetet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.