Ahogy majdnem minden honlappal rendelkező cég, úgy a Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Csak a GLS-sel szállítunk.
Nincs üzletünk más településen, csak BAJÁN.
Menü
+ 36 79/427-832

Törzsoldat 45 % Sterisolfito 250 ml

Ár:
1.020 Ft (803 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BORA347

Leírás és Paraméterek

Alkoholos erjedés ideje alatti alkalmazás A STERISOLFITO 45 főként az alkoholos erjedés előtt használatos akkor, amikor szükség van az oxidáció elleni védelemre és az eredeti mikroflóra gátlására. Az oxidációs reakciók, melyek a mustokban történhetnek károsak, a polifenol oxidáz és más oxidáz enzimek által katalizáltak. A STERISOLFITO-val bevitt SO2 nagymértékben lecsökkenti a két enzim hatását és így megóvja az értékes polifenol tartalmat. A STERISOLFITO meggátolja bakteriális flóra (pl.: tejsav baktériumok) szaporodását, ily módon biztosítva a fajélesztők szabályos, teljes erjesztését.

Kész borokban Az antiszeptikus hatáson kívül, redukáló, ízés zamatmegőrző, valamint színstabilizáló tulajdonsága van. Mint antioxidáns megóvja a bort az enzimatikus és nem enzimatikus oxidációtól. Az íz és zamatmegőrző szerepe minden bornál fontos, de különösen a reduktív típusú, illatos fajtáknál, mivel leköti a szabad acetaldehidet, ezzel megakadályozva az elvénülést. A színstabilizáló hatás különösen a vörösboroknál jelentős, ahol az antocianinokat megköti, ezáltal megakadályozza oxidálódásukat, polimerizációjukat. Palackozáskor adva a STERISOLFITO-t a borokhoz, megóvja a terméket a mikrobiológiai fertőzéstől. Az ammónium-hidrogén-biszulfittal történő kénezés előnye még a kálium metabiszulfittal szemben, hogy a pH-t kissé alacsonyabb érték felé tolja el valamint csökken a kálium bevitel, így a későbbi borkőkiválás veszélye csökken.

Technológiai jellemzők: Halmazállapot: folyékony Szag: szúrós kéndioxid Szín: citromsárga Ph(5%): 4,5 - 0,5 SO2 tartalom: 45% Oldhatóság vízben: tökéletes

Adagolás: 10-15 g/hl egészséges musthoz 20-25 g/hl botrityses musthoz. Minden kénezés előtt végezzünk próbakénezést! Korlátozott felhasználhatóság (106/1997 FM rendelet).

Alkalmazás: Adjuk a STERISOLFITO 45 terméket a kinyert musthoz, borhoz homogenizáljuk azt alapos keveréssel. 4,5 ml/hl 10mg-al emeli a szabad kénszintet.

Összetétel: Ammónium-hidrogén-biszulfit oldat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő