A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Csak a GLS-sel szállítunk.
Nincs üzletünk más településen, csak BAJÁN.
Menü
+ 36 79/427-832

Targa Super 1 liter

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1021

Leírás és Paraméterek

Speciális egyszikű gyomirtó szer.
1 dl Targa Super 10 liter vízbe keverve 150-200 m2 terület kezelésére elegendő.
A Targa Super hatóanyaga a zöld részeken keresztül kerül a növénybe (levélherbicid), gyorsan felszívódik és jól szállítódik a növényben, így a föld alatti rizómákba is eljut. Szelektíven irtja a legtöbb fűféle (egyszikű) gyomot kétszikű kultúrákban. A zsírsavbioszintézis gátlásával roncsolja merisztéma szöveteket, így a hatástünetek a hajtás és gyökér osztódó szöveteinél jelentkeznek. A tünetek a kezelést követő 12–14 nap múlva jelentkeznek. A nóduszoknál tapasztalható lilás elszíneződés az elhalt osztódó szövetekre utal. A növény a nóduszok mentén könnyen „széthúzható”.
Kultúra Károsítók   A kijuttatáshoz szükséges
   szer (l/ha)    víz (l/ha)
Cukorrépa, szója, napraforgó, repce, paprika, paradicsom, bab, borsó, lencse, szőlő, almatermésűek, lucerna, len   magról kelő egyszikűek 0,7 - 1    200 - 300
       fenyércirok  
       magról kelő  0,8
             évelő         1 - 1,2
        tarackbúza 2 - 2,5
       csillagpázsit 3 - 3,5
Repce      gabona árvakelés 0,4 - 0,6   200 - 300
Erdészet       siska nádtippan 3 - 3,5   250 - 300

A kezeléseket a magról kel (egynyári) gyomok esetén a gyökérváltás előtt kell elvégezni (a gyomok 2–3 leveles állapota), míg az évelő gyomoknál a növény 20–30 cm-es fejlettségénél. Erős fertőzés esetén a magasabb dózisokat kell alkalmazni. Ha a gyomok elhúzódó kelésére kell számítani, akkor a megadott dózisok osztott kezeléssel történő kijuttatásával jobb hatékonyságot lehet elérni. Hat levelesnél fejlettebb napraforgóban 1,5 l/ha-nál magasabb dózis kijuttatása nem javasolt. A kezelést cukorrépában a kultúrnövény 4–6 leveles korától 8–10 leveles fejlettségéig, burgonyában 5–15 cm-es fenológiai álla-potban, napraforgó, repce, len kultúrákban 4–6 leveles, szója, lucerna 5–15 cm-es, borsó, bab 8–10 cm-es fejlettségi állapotában, almástermésű és szőlő kultúrákban a gyomfejlettséghez igazítva a vegetációs időszakban lehet elvégezni a gyomok 3–5 leveles fejlettségénél. Őszi káposztarepcében a gabona árvakelések irtására a gyomok gyökérváltása előtt (2–3 leveles stádium) 0,4–0,6 l/ha-os dózissal használható. Erdészetben siska nádtippan ellen a készítményt a gyomnövény intenzív növekedési szakaszának kezdetén kell kipermetezni. A megkésett kezelés a hatékonyságot rontja. Egyéb technológiai javaslat: A jobb hatás érdekében célszerű megvárni, amíg az egyszikű gyomok megfelelő nagyságú zöld felületet növesztenek. Ugyancsak fontos, hogy a kijuttatás időpontjában az egyszikűek intenzív növekedésben legyenek. Tartós szárazság, illetve hűvös időjárás a hatást gyengítheti. Az osztott kezeléssel történő kijuttatás magasabb hatásfokkal rendelkezik. Például Sorghum halepense ellen 0,5+0,5 vagy 0,5+0,7 l/ha kijuttatása az elhúzódó kelés esetén is gyommentességet biztosít. A megfelelően elvégzett gyomirtással a Targa Super a következő évi újrahajtást is gátolja. Az évelő/tarackos gyomok esetén ügyeljünk arra, hogy ne legyenek hosszú (50–100 cm-es) gyökérkapcsolatok. Az ilyen gyökérkapcsolatok ugyanis növelik az újrahajtás lehetőségét. Keverhetőség: A Targa Super általában keverhető a kétszikű gyomnövények elleni gyomirtó szerekkel. Nem keverhetõ a fenoxi- herbicidekkel, mint pl. a 2,4 D, MCPA stb. Min-den esetben javasolt a helyszíni keverési próba elvégzése. A permetlevet bekeverés után azonnal, de legkésőbb 12 órán belül ki kell juttatni. Ne használjunk műtrágyát a Targa Superrel tankkeverékben. Hatásspektrum:

Egynyári egyszikű gyomok Évelő egyszikű gyomok
Parlagi ecsetpázsit Alopecurus myosuroides Fenyércirok Sorghum halepense
Héla zab Avena fatua Tarackbúza Elymus repens (Agropyron repens)
Puha rozsnok Bromus mollis Siska nádtippan Calamagrostis epigeios
Pirók ujjasmuhar Digitaria sanguinalis Csillagpázsit Cynodon dactylon
Közönséges kakaslábfű Echinochloa cruss-galli Réti perje Poa pretensis
Árpa Hordeum vulgare Sovány perje Poa trivialis
Vad köles Panicum miliaceum Nád Phragmites communis
Egynyári perje Poa annua    
Fakó muhar Setaria glauca    
Zöld muhar Setaria viridis    
Ragadós muhar Setaria verticillata    
Vad cirok Sorghum bicolor    
Fenyércirok Sorghum halepense    
Árvakelésű őszi búza Triticum aestivum    
Kukorica Zea mays    

Hatóanyag: 5% quizalofop-P-ethil. Formuláció: Emulzió képző koncentrátum (EC)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!