A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Spintor 480SC 5 ml
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Spintor 480SC 5 ml

0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1148
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Dow AgroScienses

Leírás és Paraméterek

Rovarölő permetezőszer fehérlepkék, molyok, tripszek, amerikai szőlőkabóca ellen.

Házikerti adagolása: 2 ml / 10 liter permetlé

Hatóanyag: 480 g/l spinozad

Engedélyezett kultúrák:

Kultúra   Károsító   Szermennyiség (l/ha)   A kijuttatáshoz szükséges vízmennyiség (l/ha)
  Szőlő   Szőlőmolyok   0,1   600-1000
  Káposztafélék   Fehérlepkék és bagolylepkék lárvái   0,2   400-600
  Paprika (hajtatott), paradicsom   Nyugati virágtripsz, gyapottok bagolylepke   0,02%   600-1500
  Hajtatott dísznövények   Nyugati virágtripsz   0,02%   600-2000

JAVASOLT NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

hajtatott paprika termése

 

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést szexferomon csapdás rajzásmegfigyelést követően, a lárvakelés kezdetén kell elkezdeni és a permetezést a rajzás intenzitásától függően 7-14 naponként célszerű 1-2 alkalommal megismételni.

Káposztafélékben a fehér lepkék (káposztalepke, répalepke) és a bagolylepkék (káposzta-bagolylepke, saláta-bagolylepke) lárvái ellen a védekezés időzítése meghatározó jelentőségű. Az első permetezést az L1-L2 fejlődési stádiumú hernyók ellen kell elvégezni. A kezelést 7-14 naponta 1-2-szer ajánlott megismételni. A SpinTornak érintkeznie kell a hernyókkal, a káposztafejekbe berágott lárvák ellen használjunk jól gázosodó készítményt, pl. a Reldan 40 EC 1,5 l/ha dózisát.

Hajtatott paprikában és dísznövényekben nyugati virágtripsz ellen kék, vagy sárga ragacslapos megfigyelés alapján a védekezést a betelepedés, illetve felszaporodás kezdetén kell megkezdeni, és 2-3 alkalommal, 5-7 napos időközökkel javasolt ismételni.

Hajtatott paprikában és paradicsomban gyapottok-bagolylepke ellen az első permetezést a fiatal (L1-L2 fejlődési stádiumú) hernyók ellen kell időzíteni. A kezelések gyakoriságát a termesztő-berendezés napi átlaghőmérsékletétől függően kell megválasztani. 25°C alatt 7 naponta, 25°C felett 5 naponta javasolt védekezni.

GYAKORLATI FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK

Hajtatott kultúrák esetében a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében a 3. kijuttatás után célszerű más hatóanyagcsoportba tartozó szert alkalmazni. A készítmény egy kultúra termesztési ciklusa alatt legfeljebb 3 alkalommal használható. Mivel a készítmény toxikus hatása révén gátolja a fürkészdarazsak lárvakelését, az üvegházi molytetű elleni biológiai védekezés esetén az Encarsia formosa parazitoid min. 1 héttel a kezelés után telepíthető. A poszméhek kaptárait a kezelés előtt 1,5-2 órával le kell zárni és a permetlécseppek felszáradásáig zárva kell tartani.

A permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani és törekedni kell a tökéletes permetléfedettségre. Káposztában és paprikában a kijuttatáshoz tapadásfokozó szer használata indokolt. Dísznövényekben a kezelést megelőzően fitotoxicitási próba végzése szükséges.

A készítmény kijuttatásához melegködképző nem használható.

BIOGAZDÁLKODÁS :

A készítmény biogazdálkodásban engedélyezett rovarölő szer.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.