A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Pektinbontó enzim Lallzyme HC 10 g
1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA)

Pektinbontó enzim Lallzyme HC 10 g

1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BORA337
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Unikén
Várható szállítás: 2024. június 18.

Leírás és Paraméterek

Nagy koncentrációjú, nagy tisztaságú pektinbontó enzimkészítmény lényeredék növeléshez, musttisztításhoz. A Lallzyme HC szelektált enzimek keveréke, mely  bor készítésénél használható pektináz enzimkészítmény. A Lallzyme HC-t a világ sok borvidékén évek óta használják héjonáztatáshoz, a préselhetőség javítására, lényeredék-növelésre. Az E.U.-ban állítják elő Aspergilus niger fermentációjával nyert speciális enzimekből. Pektinbontásra, héjonáztatáshoz és a mustok tisztítására alkalmas pektinbontó enzimkészítmény. A szőlőhöz feltárás során adagolandó. A Lallzyme HC hatására nagyobb a lényeredék, amely elsősorban színléként jelentkezik. Kisebb a barnulást okozó polifenolok koncentrációja, mivel a préselés nyomásigényét csökkenti. Hatására gyorsulnak a mustok tisztulási folyamatai nyálkázásnál, ülepítésnél, szeparációnál. Ülepítéses musttisztításnál tömörebb az üledék. Javul az újborok deríthetősége, szűrhetősége. Erősen rothadt szőlő esetén a nagyobb hatékonyságú és gyorsabb musttisztításhoz mindenképpen javasolt a Lallzyme HC alkalmazása. Rothadt termés esetén azonban ne a feltárás előtt a fogadógaratba adagoljuk a készítményt! Alkalmazzunk minnél gyorsabb szőlőfeldolgozást, majd a mustot kénezzük. A must kénezése után 1 – 1,5 g/hl adagban alkalmazzuk a HC tisztítóenzimet. A kénessav, a kénessavas nyálkázás koncentrációtartományában nem gátolja az enzimműködést. A megfelelő enzimaktivitás érdekében a mustot ne hűtsük 8 C alá.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.