A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Vegesol eReS
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Vegesol eReS

0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1073

Leírás és Paraméterek

Gombaölőszer és lemosószer.

Házikerti dózis: lemosásra 1 dl/10 liter, lombra 0,5 dl/10 liter.

A Vegesol eReS egy kontakt hatású fungicid kombináció, ami növényi olaj alapú hatás és tapadásfokozó adalékanyagokat tartalmaz. Az adalékanyagok rugalmas, a levegőt áteresztő filmréteget képeznek a növényen. Ez a filmréteg stabilizálja a hatóanyagokat, így azok nagyon lassan mosódnak le, a készítmény hatástartama hosszabb mint a WP vagy FW formulációké. A Vegesol eReS biológiailag aktív rézion koncentrációja többszöröse a rézkészítményekének. A gombaspórák és a baktériumok ezért könnyebben fel tudják venni a rezet, így nagyobb hatékonysággal történik meg az osztódás illetve a spóratömlő kialakulásának gátlása. A hatás- és tapadásfokozó anyagok használatának eredményeként a Vegesol eReS használatakor a hektáronként kipermetezett réz mennyisége 40-60%-al kevesebb mint az egyéb réztartalmú készítmények esetében. A Vegesol eReS másik hatóanyaga a kén, ami szélesíti a készítmény hatásspektrumát. a kén hatásos a lisztharmatfertőzés ellen, gyéríti az atka populációt a permetezett növényeken.

A készítmény az alábbi növényi betegségek ellen hatásos  ● baktériumos megbetegedések (Preudomonas, Xanthomonas, Erwinia sp)  ● szeptóriás megbetegedések (Septoria apiicola, Septoria lycopersici)  ● alternáriás megbetegedések (Alternaria solani, Alternaria lycopersici, Alternaria     pori)  ● peronoszpórás megbetegedések (Plasmopara viticola, Pseudoperonospora cubensis,     Peronospora brassical, Bremia lactucae, Peronospora destructor,     Pseudoperonospora humuli)  ● cerkospórás megbetegedések (Cerkospora beticola)  ● almafa varasodás (Venturia inaequalis)  ● burgonya és paradicsomvész (Phytaphtora infestans)  ● almafélék nektriás rákja (Nectria galligena)  ● csonthéjasok és almafélék moniliás megbetegedése (Monilia laxa)  ● csonthéjasok sztigminás levéllyukacsosodása (Stigmina carpophila)  ● őszibarack levélfodrosodás (Tophrina deformans)  ● gabonafélék lisztharmatos betegsége (Erysiphe graminis)  ● gabonafélék rozsdabetegségei (Puccinia graminis, Puccinia glumarum, Puccinia     reconita)  ● almafalisztharmat (Podosphaera leucotricha)  ● szőlőlisztharmat (Uncinula necator)  ● uborkafélék lisztharmatos betegsége (Erysiphe cichoracearum)  ● káposztafélék lisztharmatos betegsége (Erysiphe communis)

Javasolt technológia: Almafélékben gombás eredetű megbetegedések ellen a tavaszi és a késő őszi időszakban lemosó permetezés formájában célszerű kijuttatni. A védekezéseket rügypattanástól zöldbimbós állapot végéig lehet elvégezni 2-3 alkalommal 7-10 naponként. Szőlőben a kezeléseket a lisztharmat és/vagy a peronoszpóra várható megjelenésekor preventíven szükséges elkezdeni 3-4 leveles állapotban, majd fürtzáródásig 4-6 alkalommal 7-10 naponként szükséges megismételni. Virágzás előtt a magasabb, utána az alacsonyabb dózist kell használni. Őszi- és kajszibarackban rügyfakadástól pirosbimbós állapotig, szilvában, meggyben és cseresznyében fehérbimbós állapotig lehet védekezni. Ősszel lombhullás kezdetén a permetezés ismétlése ajánlott. A védekezést nagy lémennyiséggel, lemosás szerűen kell elvégezni. A káposztafélék betegségei ellen a melegebb időjárás beköszöntével június elejétől augusztus végéig 5-6 alkalommal szükséges védekezni preventív jelleggel. Uborkában 4 leveles állapotnál preventíven 3-4 alkalommal kell védekezni 5-7 naponként.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.