A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Csak a GLS-sel szállítunk.
Nincs üzletünk más településen, csak BAJÁN.
Menü
+ 36 79/427-832

Kupfat / Kupzit 10 g

Ár:
520 Ft (409 Ft + ÁFA)
Gyártó: Unikén
Cikkszám: BORA333

Leírás és Paraméterek

A Kupfat speciálisan a borkezelés céljára kifejlesztett rézszulfát-termék. E termék kristálystruktúráját úgy választották meg, hogy az alkalmazás során könnyen oldható legyen. A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Kezelési cél:

Bakszag (kénhidrogénszag) és ehhez, hasonló idegen tónusok eltávolítása a borban.

Termék és hatása:

A Kupfat alkalmazása borkímélő kezelést eredményez. A bakszagok, az aroma-Böckser-ek és a részben definiálhatatlan dohos tónusok eltávolítására történő alkalmazás során a Kupfat a nemkívánatos szag- és íz hibák többnyire teljes eltüntetését eredményezi.

Adagolása:

A Kupfat adagolási mennyisége a hiba intenzitásától függően 0,2-1 g / 100 l.

Alkalmazása:

A Kupfat szükséges mennyiségét előkísérlettel kell meghatározni. Ennél ügyelni kell a törvényileg engedélyezett maximális dózisra (1 g / 100 l = 10 mg / l). Az elvégzett Kupfat-kezelés után maximálisan 1 mg / l rézmennyiség maradhat vissza a borban. Hogy a rezes zavarosodást elkerüljük, a Kupfat-kezelést szabályosan sárgavérlúgsóval történő kékderítéssel kell zárni, melynél a sárgavérlúgsó-igényt szaklaborban előkísérlettel kell meghatározni. A Kupfat- és a sárgavérlúgsós-kezelés között a bort le kell szűrni, mert így az idegen tónus újraképződésének lehetőség jelentősen csökkenthető. A borhoz történő hozzáadás előtt a Kupfat-ot kismennyiségű vízben oldjuk fel. Ezt az oldatot intenzív keverés közben adagoljuk a tartályba.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!