A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Csak a GLS-sel szállítunk.
Nincs üzletünk más településen, csak BAJÁN.
Menü
+ 36 79/427-832

Gélbenton borderítő 500 g

Ár:
810 Ft (638 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BORA 2954

Leírás és Paraméterek

Nagy hatékonyságú szálas bentonit borászati célra

A Gélbenton a gyártási eljárás során az erős tisztítóműveletek miatt a kibányászott alapanyaghoz képest térfogatának 2/3 részét veszíti el. Ezzel olyan nagy hatékonyságú, homogén montmorillonitot kapnak amely nem tartalmaz inaktív homokrészecskéket, ezért a normál bentonitokhoz képest ötszörös derítő- adszorbeáló hatása van. Ezzel lehetővé válik a felhasznált bentonit mennyiség, ezzel együtt a borba vitt szennyeződés csökkentése.
A termék egyedülálló megjelenési formája – hosszú, vékony, törékeny bentonitszálak – biztosítja a könnyű kezelhetőséget, a tökéletes, csomómentes duzzasztást.
A granulált bentonitokhoz hasonlóan megkíméli a felhasználót a por okozta kellemetlenségektől.
A Gélbenton tulajdonságai a különös kezelést igénylő borok, pl. nehezen stabilizálható minőségi borok és pezsgő alapborok esetén érvényesülnek igazán.
Csökkentett üledék mennyiség miatt az összeállított kész borok utólagos derítésénél van még jelentősége.


A termék felhasználása:
A Gélbentont szórjuk 25-szörös mennyiségű szobahőmérsékletű vízbe és jól keverjük el!
Néhány óra elteltével zselés, krémszerű anyagot kapunk, amelynek a tetején az a fölösleges vízmennyiség lesz látható, amelyet a bentonit a duzzadáskor már nem képes felvenni.
Ezt a fölösleges vízmennyiséget leöntjük úgy, hogy a szuszpenzió még könnyen keverhető legyen. A kezelés előtt közvetlenül újból felkeverjük, majd a kezelendő teljes bormennyiséghez adjuk.
Gondoskodjunk a megfelelő homogenizálásról!
Amennyiben a zselatinnal, kazeinnel vagy tojásfehérjével is derítünk, úgy ezeket a bentonit előtt adagoljuk be!

Adagolás:

Alapderítéshez és fehérje stabilizáláshoz fehér és rozé boroknál:  10-30 g/hl.
Összeállított kész borok utólagos derítésénél:  5-10 g/hl.
Mustok derítésénél:  15-20 g/hl

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!