A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Fontelis 20 SC
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Fontelis 20 SC

0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1284
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Kimagasló hatású gombaölő szer az almafélék varasodása és lisztharmata ellen.

Adagolása: 15 ml / 10 liter permetlé

Hatóanyag:  200 g/l, azaz 20 % (m/m %) pentiopirad

Felhasználható almában és körtében.

 • Javasolt növényvédelmi technológia

  Almatermésűekben lisztharmat és varasodás ellen a kezeléseket preventíven a tünetek megjelenése előtt előrejelzésre alapozva kell elkezdeni, és amennyiben szükséges 7 naponta megismételni. Ha szükséges virágzás előtt de BBCH 10 fejlettség (egérfüles állapot) után 1 kezelés javasolt. Ebben az esetben virágzás után maximum még 2 kezelés végezhető A megfelelő hatékonyság biztosítása érdekében a készítménnyel történő két kezelés között ne történjen más hatóanyagú gombaölő szerrel permetezés. A növényvédő szer felhasználása kontakt hatásmechanizmusú (pl. ditiokarbamát, kaptán stb.), almatermésűekben engedélyezett gombaölő szer kombinációs partnereként (pl. Dithane DG avgy M-45) javasolt 0,5 l/ha-os dózisban, illetve fokozott varasodás fertőzési veszély esetén. A karboxamid hatóanyagcsoportba tartozó növényvédő szerekkel történt 3. kezelést követő további védekezések során, a készítményt más típusú – kontakt hatású – növényvédő szerekkel kell felváltani

 • Keverhetőségi előírások

  A pentiopirad nem mutat kereszt- rezisztenciát más kémiai osztályba tartozó fungicidekkel ( triazolok és más ergoszterol szintézis gátlók, strobilurinok és más légzési lánc komplex III. gátlók, anilinpirimidinek, dikarboximidek, benzimidazolok és N-fenikarbamatok). A Fontelis® 20 SC a RunnerTM 2 F készítmények mellett számos inszekticiddel, fungiciddel keverhető. A Fontelis® 20 SC olajos formulációjú termék amely az olajra érzékeny termékek esetében mint a kaptán fitotoxicitásra hajlamosíthat ha nem a termék cimkéjén levő felhasználási útmutató szerint használják. Ha a Fontelis® 20 SC-t más növényvédő szerrel együtt juttatja ki, mindig kövesse a kombinációs partner címkéjén lévő utasításokat is. Tankkeverék készítése esetén a keverési sorrend tekintetében kövesse a gyártók tanácsát. Vegye figyelembe, hogy nincs minden kombinációs lehetőség megvizsgálva!

 • Dózisok

  Egy tenyészidőszakban 3 alkalommal használható fel

 • Hatásmechanizmus

  A pentiopirad egy a karboxamid csoportba tartozó felszívódó hatású fungicid hatóanyag. A pentiopirad a gomba légzési folyamataiban a mitokondriális légzési komplex (II.) gátlását eredményezi. Meggátolja a gombasejtek légzését, leállítja a spóraképződést, meggátolja a gombák növekedését és előidézi gyors pusztulásukat azáltal, hogy meggátolja a fejlődésükhöz szükséges energia felvételét. A FRAC a pentopirad hatóanyagot a 7-es rezisztencia csoportba a szukcinát dehidrogenáz gátlók (SDHI) közé sorolja.

 • Dózis

  Almatermésüek (alma, körte, birs): 0,5-0,75 l/ha

 • Kijuttatás Időzítése

  Utolsó kezelés fenostádiuma:

  Almatermésüek (alma, körte, birs): 3 héttel betakarítás előtt:

 • Formulációk

  szuszpenzió koncentrátum (SC)

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.