Leírás és Paraméterek
Damisol BB Frigomax
- Megnevezés:
DAMISOL® BB Frigomax - Hatóanyagtartalom (g/l):
60 Bór, 120 Borostyánkősav - Alkalmazási javaslatok:
Gyümölcskultúrákban a tavaszi, virágzáskori fagyok hatásának kivédésére, csökkentésére, a fagy előtt legalább 10-12 órával kijuttatva 4 l/ha mennyiségben.
Elhúzódó, ismétlődő fagyok esetén a kezelést 10-12 nap múlva meg kell ismételni.
A csonthéjas kultúrákban az éves vesszők háncsán keresztül is felszívódik. - Alkalmazható dózis: 4 l/ha, kiskertben 0,4-0,5 % (10 literhez 40-50 ml)
A DAMISOL FRIGOMAX egyedülálló hatékonysággal képes a gyümölcsös kultúrákban a tavaszi, virágzáskori fagyok hatásának kivédésére, csökkentésére, a fagy előtt legalább 10-12 órával kijuttatva.
Elhúzódó, ismétlődő fagyok esetén a kezelést 10-12 nap múlva meg kell ismételni. Csonthéjasokban -4 C°-ig, almatermésűekben -5 C°-ig hatásosan védi a virágokat.
A csonthéjas kultúrákban az éves vesszők háncsán keresztül is felszívódik és jól szállítódik a készítmény a virágzat felé.
Csonthéjas és almástermésűekben a magkötődés előtti hűvös időjárásból fakadó GYÜMÖLCSHULLÁS is gátolható vele.
A DAMISOL FRIGOMAX palántakiültetéskor jelentkező hűvös időben a PALÁNTAMEGHŰLÉSEK ellen, ill. a talajmenti fagyok ellen is hatékonyan használható.
A DAMISOL FRIGOMAX kiváló megoldás zöldségkultúrákban, paradicsomban, fűszerpaprikában a SZÍNKÉPZÉS fokozására és az EGYÜTTÉRÉS javítására az első kötések színeződésének kezdetén.
Pritamin paprikában a betakarítás előtti KÉSŐI FAGYOK ellen.
Zöldborsóban, zöldbabban - a virágzáskor kijuttatva - a ZSENGE állapot meghosszabbításáért.
Meggy, cseresznye, szeder, málna együtt érésének, színeződésének javítására, a „PULTÁLLÓSÁG” fokozására az érés időszakában kijuttatva, amikor a gyümölcsméret már 80 %-ban kialakult, és a színeződés is már jól beindult.
Almatermesztésben a TERMŐRÜGY DIFFERENCIÁLÓDÁS fokozására a csúcsrügyek záródása után, almatermés fedőszínének mielőbbi eléréséhez.
Kiválóan alkalmazható a készítmény sárgadinnye termesztésben, segítségével a termések méretét szabályozhatjuk. A kijuttatás után a termés növekedése lelassul, és 2-3 hét alatt felgyorsul a cukrosodási folyamat.