A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
BW 200 bentonit borderítő 1 kg
1.050 Ft (827 Ft + ÁFA)

BW 200 bentonit borderítő 1 kg

1.050 Ft (827 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BORA2359
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. július 17.

Leírás és Paraméterek

Tulajdonságok:
A BW 200 finom porított nátrium bentonit, melyet borok, szeszesitalok és üdítőitalok kezelésére állítottak elő. A BW 200 a jelenleg érvényben lévő törvények és rendeletek alapján megfelel a különleges tisztasági előírásoknak.

Alkalmazása:
A BW 200–at előduzzasztott állapotban adagoljuk az italhoz. Az előkészítés során a BW 200-at kb.10-15-szörös mennyiségű vízben keverjük el, 8-12 órán keresztül hagyjuk duzzadni, majd leülepedni. A duzzadáskor felvett vizet újra nem adja le. Felhasználás előtt a BW 200-as pép felett lévő vizet engedjük le, majd a kezelendő itallal tovább hígítjuk, egyenletesen elkeverjük. Az előkészített szuszpenziót intenzív keverés közben adagoljuk a derítendő italhoz, melynek keverését tovább folytatjuk. (A BW 200-as derítést 24 óra múlva kiegészíthetjük „kékderítéssel”. A két szer egyidejű alkalmazása előnytelen, mert a berlinikék csapadék beépül a BW 200 rácsszerkezetébe és a bentonit hatását csökkenti!) Az optimális összehangolt italkezelés eléréséhez szükséges BW 200-as mennyiséget szaklaboratóriummal határoztassuk meg.

Hatásmód:
BW 200-as a hazai borászatban használt bentonitok között a legelterjedtebb, mivel duzzadó képessége, tisztító és stabilizáló hatása a legnagyobb. Folyadékban a BW 200-as felülete rendkívül nagy. 1 g termék felülete 50.000 cm2, szemcsenagysága megközelíti a kolloid méreteket (0,5 mikron), melyek egyidejűleg különösen nagy ionmegkötő képességgel adszorbeálják a pozitív töltésű kolloidokat, elsősorban a fehérjemolekulákat, valamint azon cserzőanyagokat, amelyek az italokban gyakran nem definiálható- utólagos zavarosodást okoznak. A BW 200-as eltávolítja a biogén aminokat is, mint a hystamin, tiamin (allergének) stb., amelyek túlnövelt koncentrációkban lépnek fel, ha a savcsökkentés biológiai úton történt (MLF). A BW 200-as alkalmas a legigényesebb italkezelési technológiákhoz: biztosítja a fehérje stabilitását, derítést, kíméli a specifikus ital aroma anyagokat, megőrzi az elsődleges illat- és zamatanyagokat.
A BW 200 nagy felülete miatt kitűnően használható flotációs berendezésekhez.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.