A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Csak a GLS-sel szállítunk.
Nincs üzletünk más településen, csak BAJÁN.
Menü
+ 36 79/427-832

Borélesztő univerzális 20 g (fajélesztő)

Ár:
260 Ft
190 Ft (150 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 27%
Gyártó: Unikén
Cikkszám: BORA339

Leírás és Paraméterek

Normál erjesztési körülmények között megbízhatóan alkalmazható fehér és vörösborok, valamint gyümölcscefrék biztonságos kierjesztéséhez. Az erjedés beindulása nagyon gyors, ezáltal gyorsan túlnövi a vadélesztőket. Használatával tiszta ízű, egészséges borokat kapunk.

 

Tulajdonságok: •Optimális erjesztési hőmérséklete 15-30oC. •Az erjedés beindulása gyors, a főerjedés egyenletes. •Habképzése közepes. •Jó alkohol kihozatallal rendelkezik, 16.5 g/l cukorból képez 1 tf% alkoholt. •Alkoholtűrő képessége 13,5 tf%. •Kevés illósavat képez. •Piruvát és acetaldehid képzése csekély. •Neutrális jellegű élesztő, nem változtatja meg az eredeti fajtajelleget. •Viszonylag tömör seprőt ad. •Tápanyagigénye közepes

 

Mikrobiológiai jellemzők: <10 vadélesztő / 106 élesztő sejt <10 baktérium / 106 élesztő sejt Salmonella nem kimutatható 25 g termékben.

 

Elkészítés: A közvetlen beoltás előtt célszerű az aktív szárított fajélesztőt rehidratálni. A legjobb eredmény úgy érhető el, ha az élesztőt 10x mennyiségű 1/3 must és 2/3 víz 35-40oC-os elegyében csomómentesen elkeverjük, majd kb. 20 percig pihentetjük. A 20 perc elteltével az élesztős szuszpenziót erőteljesen összekeverjükés egyenletesen a musthoz öntjük. Előfordulhat, hogy a meleg, frissen rehidratált élesztő nem éli túl a mustba oltást, ha az jelentősen hidegebb. A rehidratált élesztő és a beoltandó must hőmérséklete közötti különbség nem haladhatja meg a 15oC-ot. Ha a hőmérséklet különbség ennél nagyobb, akkor célszerű 20oC-os mustba öntve temperálni a rehidratált élesztőt, majd csak pár óra múlva önteni a teljes erjesztendő tételhez.

 

Adagolás: Normál technológiai körülmények esetén javasolt, átlagos beoltandó mennyiség: Fehér borokhoz: 20-30 g/hl Vörös borokhoz: 20-25 g/hl

 

Tárolás: A minőség-megőrzési időtartam bontatlan vákuumcsomagolásban szobahőmérsékleten (20oC) 2 év. Ha hűtve tárolják (4oC) a minőség megőrzési időtartam meghaladja a 2 évet. Felnyitás után használja el 4 héten belül. Nyitott csomagot tárolja szorosan visszazárva, hűtött körülmények között, a levegőt a lehető legjobban kizárva.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!