A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
Amistar Spray 1 liter
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Amistar Spray 1 liter

0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1294
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Syngenta

Leírás és Paraméterek

Széles hatású gombaölő permetezőszer.

Felhasználásra kész készítmény

Hatóanyag: 250 g/l azoxistrobin

Dózis: 1 ml szer /10 m2 (egy flakon/10 m2)

Amistar spray

Az Amistar Spray széles hatásspektrumú, virág és dísznövény kultúrában használható felszívódó gombaölő szer, lisztharmat, rozsda, peronoszpóra, szürkepenész, alternária ellen.
Gombaölő hatása mellett jelentős a növényre gyakorolt zöldítő tulajdonsága is.

Előírt növényvédelmi technológia

A permetezéseket megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor végezzük el, melyet a fertőzési nyomástól függően később ismételjünk meg.
A biológiai hatékonyság szempontjából minden kultúrában fontos a permetezés időpontjának helyes megválasztása és a növény jó permetlé fedésének biztosítása

Bármely virág és dísznövény kultúrában használható lisztharmat, rozsda, peronoszpóra, szürkepenész, fehérpenész, valamint alternáriás foltosság és varasodás típusú megbetegedésekre érzékeny dísznövények esetében.

Egynyáriak: Árvácska, Nebáncsvirág Bohócvirág, Petúnia, Büdöske-félék, Rézvirág, Hópehely virág, Százszorszép, Krizantém, Szegfű, Napvirág, Vasfű
Balkon növények: Muskátli-futó-álló, Petúnia-futó
Cserepesek: Ciklámen, Mikulásvirág, Afrikai ibolya, Fukszia félék
Ágyás virágok: Rózsafélék, Lilacserje, Dália fajok, Borostyánlevelű ciklámen
 
A permetlé bekeverése:
A permetező flakon nyaki részéről egy határozott mozdulattal húzza ki, távolítsa el a színes műanyag gyűrűt, majd a szórófejrészt csavarja az óra járásával megegyezően szorosan a flakonra. Ezáltal a készítmény oldatba vitele (permetlé keverése) megtörténik a növényvédő szerrel való közvetlen érintkezés nélkül. 
Ezt követően alaposan rázza össze a flakont majd végezze el a permetezést.
 
Permetezés közben a kötelezően előírt gumikesztyű mellett munkavédelmi maszk használata is javasolt!
 
Előírt permetezési technológia:
 
Dísznövényekben, virágokban a permetezést a tőlevelek és hajtások, valamint a virágrészek megjelenésekor szükséges még a tünetek megjelenése előtt elvégezni.
A megfelelő permetlé fedés biztosítása érdekében az alaposan felrázott flakonból kétszer-háromszor pumpáljunk permetlevet a növények belső részeire és a külső felszínére is.
A permetezést a várható fertőzés kialakulása függvényében leghamarabb 10-14 nap múlva megismételhetjük.
A készítmény a legtöbb dísznövényre szelektív. Néhány, főként holland nemesítésű álló muskátli fajtánál a kezelést követően múló levél sárgulás-fehéredés alakulhat ki a virághozam csökkenése nélkül. Annak ellenére, hogy a levelek néhány héten belül visszazöldülnek és a virághozam sem csökken, ezt a tünetet tapasztalva a kezelés megismétlését nem javasoljuk.
A permetezést követően a permetlének a leveleken történő beszáradása után a dísznövényeken a további munkálatok korlátozás nélkül végezhetők

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.