A Növénypatika is használ sütiket a weboldalán a minőségi kiszolgálás érdekében.
Növényvédő szereket csak személyes átvétellel lehet Magyarországon forgalmazni, azokat nem szállítjuk ki futárral!
Nincs üzletünk más településen, csak Baján.
Termékek
AmazoN biológiai gombaölő szer 100g
5.490 Ft (4.323 Ft + ÁFA)

AmazoN biológiai gombaölő szer 100g

5.490 Ft (4.323 Ft + ÁFA)
Egységár: 54.900,00 Ft/kg
Cikkszám: N3315
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2024. június 03.

Leírás és Paraméterek

AmazoN 100g
Ökológiai gazdálkodásban (BIO termesztésben) engedélyezett gombaölő szer.
Erősíti a növény immunrendszerét, javítja általános erőnlétét.
A virágzást intenzívebbé teszi, a terméskötést javítja.
Gyéríti a kórokozókat, beindítja a növény saját védekezését.

Nem érzékeny az UV sugárzásra, ezért a növények felszínére permetezve nem pusztul el.
Elszaporodik a növény felszínén, miközben elpusztítja az ott lévő kórokozókat, utána pedig egy ideig a kiszorítás elvén nem engedi megtelepedni a különböző gombákat és baktériumokat.

Hobbikertekben kipróbálásra érdemes például monília, tafrina, vagy varasodás ellen is.

Ajánlott megelőzésre használni, 7-10 naponta kipermetezve bármely növényre (zöldségek, gyümölcsök, dísznövények).
10 liter vízhez 10-20 g-ot keverjünk.

Hatóanyaga: Endofita bacillus mojavensis

Milyen növényekre használható? Minden növényen megfigyelhető a hatása. Növeli a zöldtömeget, ezért a levélzöldségek hozamát, mint például a spenótfélék, káposzták, saláták, jelentősen emeli. Megfelelő körülmények esetén akár duplázhatja is műtrágya használata nélkül!
A virágzást képes felerősíteni. Több, szebb és erősebb virág képződik. Ez minden terméshozó és virágzó dísznövénynél megfigyelhető. Az  uborka- és tökfélék, valamint a paradicsom és paprikafélék esetében a termések kötődése javul. A termések darabszáma és mérete is növekszik.
A gyümölcsfák esetében javítja a terméskötést és a növényi betegségek előfordulása sokkal ritkább. A gombás és bakteriális növénybetegségek megelőzésére és kezelésére minden kertészeti kultúrában használható, mert gátolja a kórokozók szaporodását és segíti a növények saját védekezőképességét. 

Adagolása:
Az endofita bacillus mojavensis baktériumok 7–10 napig kimutathatók a növények szöveteiből, ezért addig bizonyított a hatása.
  • Levélzöldségeknél és palántanevelésnél kiemelten, a zöldtömeg növelésére a növények korai fejlődési szakaszában érdemes használni 2–3 alkalommal 7–10 naponta. (10 g/10 liter). 
  • Paradicsomnál, paprikánál, tökféléknél, hüvelyeseknél, bogyós gyümölcsöknél, gyümölcsfáknál és más termés hozó haszonnövénynél, a terméskötés fokozásához a virágzás előtt 7–14 nappal, melyet a virágzás folyamán ismételni lehet, az adott faj virágzási időszakán belül elosztva. 10–20g 10 liter vízhez.
  • Gombás és bakteriális növénybetegségek megelőzésére külön, csak hajlamosító tényezők esetén van szükség, amely szükség szerint 7–10 naponta ismételhető. 20g 10 liter vízhez.
  • A fertőzések megállítására, azok megjelenése (észlelése) után azonnal használandó, 20g 10 liter vízhez.
  • Hajtatásban, fűtött , fagymentes termesztésben időkorlát nélkül használható.
  • Évelő növényeknél, gyümölcsfáknál, bogyósoknál és virágzó díszfáknál, cserjéknél a téli nyugalmi szakaszt megelőző 3 hónapban (szeptembertől) nem használható!       

Hogyan használjam?  
A készítményből felhasználáskor vizes szuszpenziót kell készíteni. (Vízzel össze kell keverni.) Permetezéssel érdemes kijuttatni. A permetlé elkészítésekor langyos vízben hagyjuk állni az AmazoN-t 20–60 percig, hogy a spórák beinduljanak. Rendkívül érzékeny a gomba- és baktériumölő anyagokra, azok jelenlétét nyomokban sem tolerálja, ezért mind a permetlé készítéséhez, mind a kijuttatáshoz használt eszközöknek teljesen tisztának kell lenniük. Ne használjuk gomba- és baktériumölő anyagok után, azok kiürülési ideje előtt és azokkal együtt .

Keverhető más szerekkel? Alapvetően nem javasolt a keverése más anyagokkal. Élő szervezeteket nem tartalmazó, természetes (nem olajos) növényi kivonatokat tartalmazó, pH semleges lombtrágyákkal keverhető. Nem keverhető: olajos termékekkel, ként és rezet tartalmazó készítményekkel, más mikrobiális készítményekkel, lúgos és savas termékekkel, gomba- és baktériumölő anyagokkal.

Hogyan fejt ki hatását: Rezisztencia indukálás és nitrogénmegkötés endofita baktériummal, a növények egészségéért és a termés növeléséért. Lényegében megköti a levegő nitrogénjét, elsősorban ennek köszönhető a biomassza általános növelése. Kolonizálódik, ezáltal megakadályozza a káros mikroorganizmusok tevékenységét, az immunrendszer erősödéséhez vezet. A rendelkezésre álló cukor extrudátumot felhasználva más, kórokozó mikroorganizmusok elől, jelentősen csökkenti azok megbetegítő képességét a növényen belül. Beépülésével (endofita) bizonyos fokú rezisztencia indukálás is végbemehet. 

Fontos tudnivalók: 
A por alakú termék stabil, spórás formában tartalmazza a baktériumokat. A termék külön előnye a hosszú eltarthatóság és hogy nem kell feltétlen hűtőben tárolni. A termék eredeti csomagolásban 5 fok alatt tárolva 2 évig, 25 fok alatt egy évig tárolható. Felbontás után azonban teljesen páramentes módon rövid ideig tárolható.
Permetezéssel érdemes öntözött kertészeti kultúrákban kijuttatni. 
Meleg, száraz időszakokban csak reggeli vagy esti órákban javasolt permetezni.
 Hőoptimuma 10–30 fok között van. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.