Termékek Menü
0
+ 36 79/427-832

Fóliák garanciális feltételei

Segítség a fóliák felhasználásához
Tapasztalataink szerint a fólia szakszerű legyártásán túl számos gyakorlati tényező befolyásolhatja a fóliák élettartamát.

Amennyiben a fóliát növényi termesztő berendezésekhez használja fel, kérjük ellenőrizze a fém sátorváz szakszerű korrózió védelmét valamint a váz felületét, hogy ne legyenek rajta olyan kiálló részek amelyek felhúzáskor megsérthetik a fóliát. Ha az ön által használt termesztő berendezés anyaga nem fém (PVC, fa), gondoskodjon a váz felületének megfelelő védelméről (a váz felületének betekerése fóliával vagy világos színű textíliával.) Kerülje az olyan felület kezelő anyagok használatát, amelyek a későbbiekben károsíthatják a fóliát.

Felhúzáskor kerüljön minden olyan lehetőséget (érdes tereptárgy, éles szerszámok) amelyek a fólián sérülést okozhatnak. A fólia felhúzása 15-18 Celsius fokos külső hőmérsékleten a legmegfelelőbb. Alacsony hőmérsékleten megfeszített fólia a hőmérséklet emelkedés hatására meglazulhat, a meglazult fólia a sátorvázzal súrlódva megsérülhet. Túlságosan magas hőmérsékleten felhúzott fólia hideg hatására túlfeszülhet, megrepedhet. A fólia feszessége akkor megfelelő ha tenyérrel két borda között ütögetve dobszerű hangot ad.

Semelyik típusú fólia közvetlenül ne kerüljön érintkezésbe vegyi anyagokkal (növényvédő szerek, talajfertőtlenítők stb.), árnyékolásra ne használjon a fóliára káros anyagot, festéket, vegyi anyagot.

A fóliák szavatossági feltételei
Fóliák tárolhatósága: eredeti csomagolásban a gyártás napjától számított 4-6 hónap, hűvös, száraz helyen való tárolás esetén. Túltárolás esetén a fólia szavatolt élettartama a túltárolási időtartalommal csökken!
Rozsdás vagy fekete színűre festett váz, illetve a fólia felhúzásakor keletkezett külső fizikai sérülés esetén a garanciás igény nem érvényesíthető!
Cégünk nem vállal garanciát a szélsőséges időjárási viszonyok következtében keletkezett kárra (56 km/órát meghaladó szélsebesség, 120 Kly/év feletti globálsugárzás illetve hóterhelésből adódó fóliasérülések).
A fóliák szavatolt élettartama a szabvány szerint:
Regranulátumból tartamú illetve stabilizálatlan fóliák esetén 4 hónap. UV stabilizált fóliák esetén a terméken feltüntetett UV stabilitásnak megfelelő (S1 - 1 év, S2 – 2 év) időtartam.

Az általunk vállalt szavatosság kizárólag a fóliára vonatkozik (terménykárra, bármilyen többletköltségre nem vonatkozik.)!

Kérjük a garanciás igényének érvényesítéséhez és a gyors ügyintézés érdekében őrizze meg a vásárlást igazoló számlát, és a csomagoláson található cimkét.
Az észlelt minőségi hiba helytállósága esetén: ha a meghibásodás a szavatolt élettartam 50% előtt következik be, cégünk a fóliát kicseréli vagy annak vételárát visszafizeti, a szavatolt élettartam 50%-n túli meghibásodás esetén a hátralévő élettartam arányában visszafizeti a vételárat, vagy csere fóliát ajánl fel.
Ne használja fel azt a fóliát ami nem felel meg az Ön által rendelt kritériumoknak, vágás sérülés, repedés, vagy szállításból származó meghibásodást észlel!
Az „R” fekete takaró fóliákon extrudálási csíkozottság, kisebb lyukadás lehetséges, kérjük csak takarási célra használja fel.

Tartalomhoz tartozó címkék: Szakmai tanácsok