Törzsoldat 5% 1 liter

Törzsoldat 5% 1 liter Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
430 Ft (339 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BORA345
Gyártó: Unikén
Leírás és Paraméterek

Összetevői: 95% víz, 5% SO2 / kéndioxid /

Az anyag leírása: Mivel a kéndioxid gáz, a kálium-metabiszulfit – közismert nevén a borkén -, tiszta, 100%-os homogén változata, így a Törzsoldat – a kéndioxid gáznak a vizes oldata – tökéletes helyettesítője mind a borkénnek, mind pedig a kénspraynek. További előnye a kéndioxiddal és a kénsprayvel szemben, hogy könnyen adagolható, míg a borkénnel szemben, az az előnye, hogy a borkénben levő kálium bevitele a borba nem kívánatos. Az is igaz ugyan, hogy a bor számára a törzsoldatban levő víz bevitele sem kívánatos, ám a víz bevitele még mindig kisebb probléma, mint a káliumé.

Felhasználása: Általános élelmiszeripari tartósítószer, 5%-os / 50g/l / kéntartalmú oldat. Tradicionális kénező szer a borászatban, mely segít az oxidációs sokk /például a barnatörés okozója/ megelőzésében, akadályozza a mikrobiológiai összetevők elszaporodását. A törzsoldat rendkívül illékony anyag, használat után azonnal zárja vissza. Felrázni szükségtelen, sőt ha a palack felbontás előtt nem volt mozgatva, akkor kevesebbet veszít a hatóanyagából.

Alkalmazása és adagolása must és bor kénezésekor: A szükséges mennyiségű törzsoldatot adjuk közvetlenül a musthoz, vagy a borhoz folyamatos keverés mellett: -egészséges, édes musthoz : 1 dl / hl -kissé rothadt termés esetén : 1,5 dl / hl -rothadt termés esetén : 2 dl / hl -friss musthoz szállításkor : 3 dl / hl -borok gyenge kénezésekor : 1 dl / hl -borok közepes kénezésekor : 2 dl / hl -borok erős kénezésekor : 3 dl / hlBornál átlagos, egyszeri adagja 1-2 dl / hl havonta, kéthavonta. Ez a mennyiség 50 mg / l-rel emeli a bor szabad kénessav szintjét. Lehetőleg laborvizsgálattal állapítsuk meg a bor szabad kénessav szintjét a kénezés előtt.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kapcsolódó termékek

akciós termékeink

Ezeket nézte meg:
Partnerek, Gyártók
Kosár felirat

Kosár
0 árucikk
szallitasidij999
14naposbankartya

Ha segítségre van szüksége,
vagy telefonon szeretné
leadni rendelését
:
06 79 / 427-832


Rendeléseink 90%-át
2 munkanapon belül teljesítjük!

 

Termékajánló
Vasaroljonnalunk