Pektinbontó enzim Zimopec 10 ml

Pektinbontó enzim Zimopec 10 ml Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
990 Ft (780 Ft + ÁFA)
Cikkszám: BORA338
Leírás és Paraméterek

Mustok és gyümölcslevek derítését, szûrését és flotációját könnyíti. A ZIMOPEC P 110 L az oldódó és nem oldódó pektinekkel szemben fejti ki enzimatikus lebontó hatását, így csökkenti a mustok, gyümölcslevek viszkozitását. A mustok, gyümölcslevek tisztulását lassítják a nagy molekulájú kolloid anyagok, mint pl.: a pektinek. A legtöbb szõlõfajta esetén igen sok pektinanyag jut a mustba növelve a viszkozitást, lassítva a spontán tisztulást. Védõkolloidként viselkedve stabilizálják a zavarosító anyagokat, így azok nem tudnak leülepedni. Mind a vörös, mind a fehér fajták esetén kívánatos a használata. Különösen indokolt, ha 2 bar feletti présnyomással nyert mustot akarunk kezelni. Igen jó eredménnyel alkalmazható mustflotációnál, ahol hatékonyabbá teszi az eljárást.

 

A mustok pektinbontó enzimes kezelésének hõmérsékleti optimuma 20 oC körüli, de ZIMOPEC P 110 L tulajdonságainak köszönhetõen 10–50 oC között és 2,5–4,5 pH tartományban használható.

 

A ZIMOPEC P 110 L alkalmazásának elõnyei:

 
  •  
  • nagyobb mustnyeredék
  •  
  • a szûrés és a derítés megkönnyítése, a várakozási
  •  
  • idõ lecsökkentése
  •  
  • csökkentett mennyiségû derítõanyag igény
  •  
  • stabilabb késztermék.
  •  
 

A kinyert must jobb minõsége garantálja a derítési folyamat felgyorsulását, valamint a pektin anyagok hidrolízisét, ami azt eredményezi, hogy a ZIMOPEC P 110 L-lel kezelt termékek könynyebben szûrhetõek.

 

Mivel a ZIMOPEC P 110 L folyékony halmazállapotú, igen könnyû a használata, és nagyobb biztonságot nyújt a felhasználónak, hiszen a kezelés teljesen pormentes.

 

Adagolás: 0,5–2 g/hl mennyiségben kell a készítményt adagolni.

 

Alkalmazás: Tanácsos elõbb vízben feloldani a készítményt (arány 1:10), és a teljesen elkevert oldatot adni a kezelendõ anyaghoz. Legalább 1–3 órás idõt igényel a kezelés.

 

Összetétel: Aspergillus Niger gomba törzsbõl nyert pektinbontó enzimkészítmény.

 

Tárolás: Eredeti csomagolásban, 4 oC-on tárolva, három évig megõrzi minõségét.

 
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kapcsolódó termékek

akciós termékeink

Ezeket nézte meg:
Partnerek, Gyártók
Kosár felirat

Kosár
0 árucikk
szallitasidij999
14naposbankartya

Ha segítségre van szüksége,
vagy telefonon szeretné
leadni rendelését
:
06 79 / 427-832


Rendeléseink 90%-át
2 munkanapon belül teljesítjük!

 

Termékajánló
Vasaroljonnalunk