Termékek Menü
0
+ 36 79/427-832
Champion WG 200g Katt rá a felnagyításhoz

Champion WG 200g

Ár:
1.560 Ft (1.228 Ft + ÁFA)
Cikkszám: N1195
Gyártó: Kwizda

Leírás és Paraméterek

Réztartalmú gombaölő szer.

Házikerti adagolása: 20-30 g / 10 liter permetlé

Hatóanyag: 770 g/kg rézhidroxid (500 g/kg fémréz)

Mikrogranulált réztartalmú gombaölő szer. Magyarországon elsőként megjelent rézhidroxid hatóanyagú termék. Biotermesztésben is engedélyezett készítmény.

Engedélyezett kultúrák:

Kultúra

Károsító

Dózis

Évi

Alma

Varasodás

2-3 kg/ha

10 nap

 

Tűzelhalás

3 kg/ha

 

Birs

Varasodás

2-3 kg/ha

10 nap

 

Tűzelhalás

3 kg/ha

 

 

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Burgonya

Alternária

2-3 kg/ha

7 nap

 

Burgonyavész

2-3 kg/ha

 

Cukkini

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Cukorrépa

Cerkospóra

2,5 kg/ha

21 nap

 

Fóma

2,5 kg/ha

 

 

Ramulária

2,5 kg/ha

 

Cseresznye

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Dió

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Fűszerpaprika

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Kajszi

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Körte

Varasodás

2-3 kg/ha

21 nap

 

Tűzelhalás

3 kg/ha

 

 

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Lencse

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Málna

Vesszőbetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Mandula

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Meggy

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

 

Blumeriellás levélfoltosság

2-3 kg/ha

 

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Mogyoró

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Naspolya

Tűzelhalás

3 kg/ha

21 nap

 

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

 

Őszibarack

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

 

Tafrina

2-3 kg/ha

 

Padlizsán

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Paradicsom ipari

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Pritamin paprika

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

7 nap

Szárazbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Szárazborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Szelídgesztenye

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

21 nap

Szilva

Baktériumos betegségek

2-3 kg/ha

21 nap

 

Levéllyukacsosodás

2-3 kg/ha

 

 

Monília

2-3 kg/ha

 

Szója

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Szőlő

Peronoszpóra

2-3 kg/ha

21 nap

 

Orbánc

2-3 kg/ha

 

Uborka kordonos

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöldbab

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

Zöldborsó

Baktériumos és gombabetegségek

2-3 kg/ha

5 nap

 A réz II-iont a csírázó spóra veszi fel, majd a toxikus szintig halmozódva pusztítja el azt. E folyamat a spóracsírázás megelőzésére korlátozódik, tehát a növény felületén jelen kell lennie, mielőtt a spórák csírázni kezdenek.

Minden esetben megelőző jelleggel az előrejelzésre alapozva kell kipermetezni, és az időjárástól, fenológiai fázistól függően 7–14 naponként.

Almatermésűekben tűzelhalás ellen 3 kg/ha adagban lemosó permetezéssel. Egyéb betegségek ellen a rézérzékenység figyelembe vételével 2–3 kg/ha. Nem rézérzékeny fázis: a lemosó permetezések ideje és a virágzást megelőző szakasz.
Zöldségfélékben, hüvelyesekben a kezeléseket a betegségek megjelenése előtt kell elkezdeni, és 5–10 naponként a fertőzés erősségétől és az időjárástól függően ismételni.
Burgonyában és cukorrépában a sorzáródástól kezdve célszerű megkezdeni a védekezést.
Szőlőben peronoszpóra ellen virágzás előtt a 20–25 cm-es hajtásállapotnál kell elkezdeni a kezeléseket és a fertőzés erősségétől függően 7–10 naponként ismételni.
Csonthéjasokban: őszibarackban tafrinás betegség ellen lemosó jelleggel permetezzünk, legkésőbb rügyfakadáskor fejezzük be. A rezes kezeléseket baktériumos ágelhalás ellen lombhulláskor javasolt elvégezni. Szilvában, meggyben, cseresznyében levéllyukacsosodás, moníliás betegség és baktériumos ágelhalások ellen a kezeléseket folyamatosan, a fertőzés alakulása szerint lehet végezni. Kajsziban a rezes permetezéseket pirosbimbós állapot után már nem javasolt folytatni.
A nem említett kultúrák (héjas gyümölcsűek, paprika, paradicsom, uborka) esetében is megelőző jelleggel védekezzünk. Házi felhasználás esetén 0,2–0,3 %-os töménységű permetlével (10 l vízhez 20–30 g Champion® WG) dolgozzunk.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a termék címkéjén található használati utasítást!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő