Termékek Menü
0
+ 36 79/427-832

Bor, must, cefre, szeszfokolók használata

A különbőző fokolók helyes használatához néhány alapszabályt be kell tartanunk.

Fontos a mérési sorrend:

- A folyadék hőmérsékletét állítsuk be 20 º C- ra, mert itt mérnek pontosan a fokolók, majd öntsük a mérőhengerbe.

- A folyadékoszlop minimum magassága a fokoló hosszától, legalább 2-5 cm-el legyen hosszabb.

- A fokolót óvatosan a folyadékba helyezzük, ügyelve arra, hogy szabadon lebegjen.

- A leolvasás szemmagasságban történjen, a mérő  nyugalmi állapotában.

Ezután a folyadék felszínén elhelyezkedő vonal a helyes érték.

Amennyiben nem 20 º C-on történt a fokolás, akkor a korrekciós táblázat segítségével számoljuk ki a helyes értéket!

Mérés után a fokolóra tapadt folyadékot tiszta vízzel mossuk le, majd csomagoljuk el.

Használati utasítások és korrekciós táblázatok:

Cefrefokoló

Borfokoló

Szeszfokoló

Mustfokoló

Tartalomhoz tartozó címkék: Szakmai tanácsok